Siebel General Question Answers

Siebel General Question Answers on Functionalities, Architecture

1.What is an Account ?
Ans :-
• Are businesses external to your company
• Represent a current or potential client, a business partner or a competitor

2.What is a Contact ?
Ans :-
• Are people with whom you do business
• Have the following characteristics
- A name
- A Job Title
- An email Address and phone number

3.What is an Opportunity ?
Ans:-
• Are potential revenue-generating events
• Have the following characteristics
- A possible association with an account
- An identified potential revenue
- A Probability of Completion
- A Close Date

4.What is an Asset ?
Ans:-
• Are Instances of Purchased Products.
• Have the following Characteristics.
- An Asset Number.

- A Product and Part Number
- A Status Level

5.What are Orders ?
Ans:-
• Are Products or services purchased by your customers
• Have the following characteristics:
- An Order Number
- A Status and Priority
- An Associated Account

6.What are Service Requests ?
Ans:-
• Are Requests from customers for information or assistance with a problem related to
Products or Services Purchased from Your Company
• Have the following Characteristics:
- A Status
- A Severity Level
- A Priority Level

7.What is Siebel CRM Enterprise Application ?
Ans:- An installed solution that provides an integrated product suite with functionality
tailored to more than 20 specific industries

8.What is Siebel CRM Professional Edition Application ?
Ans:-
• An installed solution designed for companies with fewer than 100 users
- Provides a family of multichannel sales, customer service, and marketing
applications


9. What is Siebel CRM on Demand Application ?
Ans:-
• A hosted solution that provides core functionality to casual users, business partners,
and remote divisions
- Available on a per-user basis through a monthly subscription

10. What is horizontal and vertical in Siebel?
Ans:-Siebel Horizontal application is general to every industry , where as Vertical is specific to
a industry. such as eAutomobile, eInsurance, eBanking etc.

11.What are the advantages of Multi-phased Approach ?
Ans:-
• Allows for manageable Project Size and Scope
• Helps Achieve Implementation Benefits Sooner
• Applies Knowledge and Experience from earlier Phases

12.What is Siebel eRoad Methodology ?
Ans:-
• Siebel eRoad Methodology consists of 6 Implementation Project Stages:-
- Define Stage
- Discover Stage
- Design Stage
- Configure Stage
- Validate Stage
- Deploy Stage

13.What are Employee Applications ?
Ans:-
• Employee applications
- Are used by internal employees
- Examples include:
- Siebel Call Center
- Siebel Sales

14.What are customer and partner applications ?
Ans:-
• Customer and partner applications
- Are used by customers and partners
- Examples include:
- Siebel Customer Order Management
- Siebel Partner Relationship Management (PRM)

15.What is High Interactivity ?
Ans:- High Interactivity:
• Available for employee applications , supporting highly interactive enterprise users.

16. What is Standard Interactivity ?
Ans:- Standard Interactivity:
• Available for customer applications
• Behaves like traditional web applications , requiring frequent page refreshes.

17. What is the difference between High Interactivity and Standard Interactivity?
Ans:- The following features are supported only by high interactivity.
• Client-side scripting
- With access to Siebel objects on the client side.
• Interactive controls
- Calculator, calendar date / time selector.
• Keyboard shortcuts
- For frequently used commands

18.What is Query Assistant ?
Ans:- Provides a simplified way for users to execute queries from anywhere in the Siebel
application.
- Users do not need to be familiar with query syntax.
- Users can query on any field associated with the originating screen.

19.What value types can the properties of object definitions have ?
Ans:-
• User defined names
• Numerical values
• Boolean values
• Siebel defined constants
• References to names of other object definitions

20.What are the two properties not indicated within the properties window in Tools ?
Ans:- Changed and Project

21.Which tab on the object explorer removes all hierarchy and displays object types in a single
list ?
Ans:- Flat Tab

22.What feature in Siebel Tools would you use to locate object definitions regardless of object
type or position in hierarchy ?
Ans:- Search Repository

23. What is the difference between object type and object definition ?
Ans:-
• An object type is a named structure from which object definitions of a given type can be
created.
- Example :- An ‘applet’ is an object type and ‘opportunity list applet’ is an object
definition.
• An object type has pre-defined set of properties.
- Object definitions created with a particular object type has values for each of
their properties

24. What are the two means of editing object definitions?
Ans:-
• Object List Editor
• Properties Window

25.What is the template called that you used to create an actual object definition ?
Ans:- Object Type

26.How do you compare two projects ?
Ans:- Project Diff

27.What are the three window panes associated with Project ‘Diff’ ?
Ans:-
• Project Differences
• Object Differences
• Attribute Differences

28.What are the different types of projects ?
Ans:-
• User-created projects
• Siebel supplied projects

29.What is the maximum number of Projects an Object definition can belong to ?
Ans:- One and only One.

30.How can you find out what has changed on your local copy of a project compared to the
server version ?
Ans:- Run Project Difference

Related Posts

No comments:

 

Aired | Copyright © 2009-2014| All Rights Reserved 2014

Contact Us | About Us